Ceryan



Çılgın atan birileri var buralarda

Her şey Rock’n Coke 2005’de Özlem Şimşek’in sesini ve Korhan Futacı’nın olağanüstü saksafonunu duymamla başladı. Sahnenin önündeki onlarca kişi gibi ben de performansın büyüsüne kapılmış şekilde yarım saat boyunca ritmle sallandım. O günden beri Tamburada ve grup dağıldıktan sonra ayrışanlar ne yapmışsa takip etmeye çalıştım.

Tamburada tamamı ile muhteşem bir oluşumdu. Çıkardıkları tek albüm olan Fantastik baştan sona defalarca dinlenebilecek şarkılarla dolu. Melodiler o kadar dokunaklı işlenmiş ki şarkılar, hislerin ve duyguların sese bürünmüş halleri gibi. Grubun müziğine baskınlık katan saksafonu ile Korhan Futacı’nın hayran olunacak bir performansı var. Özlem Şimşek’in muhteşem aksanı (anadili İngilizce’miş) ve sesi, özellikle Merdiven’in orta kısımlarında dünyanın en seksi sesi haline dönüşüyor. Feryin Kaya hastası olduğum basgitar tonlarının müsebbibi. Vurmalı enstrümanları Özün Usta, davulları da Berke Can Özcan çalmakta. Her grupta bulunması gereken Hammond’u çalan adam da Burak Irmak. Bu kalabalık kadronun son üyesi de elektronik efektleri ve “sample”ları borçlu olduğumuz Tansu Kener.

Fantastik, Baba Zula seven, jazz seven (aslında örneklenmesi çok zor bir müzikleri var) dinleyicinin bir defa dinlemesi gereken bir albüm. Ama asıl dinlenmesi gereken Tamburada’nın canlı performansı, Korhan’ın soloları ve grubun doğaçlamalarıydı. Ne yazık ki grup dağıldığı için bu anlamsız bir istek olarak kalıyor.

Çatalı Göster Bana!

Korhan Futacı, Berke Can Özcan, Feryin Kaya ve Burak Irmak Tamburada dağıldıktan sonra da Dandadadan’la müzik yapmaya devam ettiler. Tamburada’dan daha sert, ritmik ve enerjik olan Dandadadan, 2006 yılında çıkardığı Sen Bana Birini Android albümü ile Tamburada’nın deneyselliğinden hiçbir şey kaybetmediğini kanıtlamış oldu. Bu sefer vokalin değişmesiyle (ağırlıklı olarak Korhan) Dandadadan önceki grubun duygu dolu tınılarını bırakmış ve Zın Zın, Kuru Kuru, Hayaletler gibi daha gürültülü şarkılarla soundu başka bir yere çekerken sözleri de daha karamsar bir havaya sokmuş.

İnsanın dinlemeye doyamadığı bu albümü çıkardıktan bir süre sonra bu grupta kendisini rafa kaldırdığından beri, bu yetenekli insanların beraber ürettikleri yeni bir projeye rastlayamadım. Sadece Korhan’ın nerede duysanım tanıyacağım saksafonuna Yasemin Mori’nin Bırak Bu Rock’n Roll’u şarkısında rastlayıp ziyafet çektim. Keyifle dinlenecek şeyler üreten bu insanlar yaptıkları herşeyle takip edilmeyi haketmekeler.

Faideli bilgi;
http://www.myspace.com/dandadadan
http://www.lastfm.com.tr/music/DANdadaDAN
http://www.myspace.com/tamburada


Trackbacks & Pingbacks

Yorumlar

  1. * lale says:

    burak, feryin ve berke 123 isimli bir proje ile uğraşıyorlardı yıllardır. önümüzdeki ay ilk albümleri çıkıyor. adı aksel. çok daha yumuşak bir müzik bu ama beğenebilirsin. 🙂

    | Cevapla Gönderildi 14 years, 6 months ago
  2. * orn says:

    tamburada ve dandadadan’dan sonra korhan yeni bir grup daha kurdu. adı da korhan futacı ve kara orkestra. şahane müzik yapmaya devam ediyor, peyote’de sahne alıyorlar. gidip izlemekte inanılmaz fayda var.

    | Cevapla Gönderildi 14 years, 5 months ago


Yorum bırakın