Ceryan



Zengin müzikleri ve K&D

Oldum olası caz mevhumunun zengin sınıfın tekeline düşmesine kıl olmuşumdur. Caz dinlemek için ya%5’lik dilime gireceksiniz ya da ciddi para biriktirmeniz gerek. Böyle olunca her ne kadar ilgi duysam da canlı performansları düzenli takip etmek imkansız olmuştur İstanbul’da.

Ne yazık ki son 2-3 yılda alakalı kişiler el ele verip (lounge FM, Babylon vs…) bu durumun aynısını elektronik müzik için de geçerli kıldılar. Tebrikler valla. Bonobo ilk istanbul konserinde 25 liraya çaldı. Ondan sonra hemen tarife arttı. Lounge FM’in festivali ise resmen ‘kalbur üstü değilsen bulaşma’ demekte. Lounge FM’in etkinlik duyurularını nerede duysam sinirim atıyor artık.

Bu müzisyenler Avrupa’da sürekli bir yerlerde çalmaktalar ve bilet fiyatları 15 ile 30 € arasında değişiyor (Satın alma gücü paritesini de dikkate almak lazım). Ama her ne hikmetse, bize geldiklerinde fiyatlar bir kaç kez katlanıyor.

Neyse, nerden geldik bu konuya, Kruder  & Dorfmeister. 20 Ekim’de İstanbul’a geliyorlar. Bilet fiyatı 56 Lira Biletix’te. Biletix öpücükleri hariç. Bildiğim kadarıyla çok gelmiyorlar İstanbul’a. Güzel bir fırsat olabilir. Ya da yarım saat çalıp giderler, olmayabilir.

Günün linkleri ise şöyle,

Ninja Tunes favori plak şirketim, bilumum grup bilgisi için buyrun
Kruder & Dorfmeister biletleri
Kruder & Dorfmeister sitesi


Trackbacks & Pingbacks

Yorumlar

  1. ben de kıl olmuşumdur ‘özellikle ülkemizde’ caz müziğinin zengin sınıfının tekelinde oluşuna!! kıl olmanın ötesinde çok fazla aptalca buluyorum… çünkü sadece cahil bir aptal cazın elit bir müzik olduğunu düşünebilir… kara afrikanın bağrından çıkan ezilmişlerin müziği nasıl olur da bugün caz barlarda viski yudumlayanların tekelinde olabilir! anlamak mümkün değil… en azından ülke olarak gençlerimize çok ucuza hatta bedava müzik dinletmeyi beceremediğimiz sürece bu aptallığın devam edeceğinden eminim… köfte ekmek caz partisi nasıl da sinirlerini zıplatmıştı kendini beğenmişlerin!

    yukarıda yazdıklarım sadece caz için de geçerli değil… bütün müzik türleri ve sanat dalları için geçerli… sanatın her türlüsünden ücretsiz yararlanması gereken öğrenci kesimini seçkinci ve paracı zihniyet sürekli ucuz tüketime ittikçe adam olmayız biz…

    bu arada blog unuz hayırlara vesile olsun diyeyim… umarım önümüzdeki sene 2010 ekim tarihli yazıları da keyifle okuyor oluruz…

    | Cevapla Gönderildi 14 years, 6 months ago
    • * engin says:

      tesekkurler ilginiz icin!

      umarim 2010 ekiminde de buralarda oluruz 🙂

      | Cevapla Gönderildi 14 years, 6 months ago


Yorum bırakın